clanak False

Sastanak partnera CIVITAS ELAN u Zagrebu

Od 21. do 24. travnja u Zagrebu se održava sastanak partnera CIVITAS ELAN – Zagreba, Porta, Genta, Ljubljane i Brna. Tijekom trajanja skupa Zagrebom će voziti posebna tramvajska linija br. 20.
22.04.2009.


Od 21. do 24. travnja u Zagrebu se održava sastanak partnera CIVITAS ELAN – Zagreba, Porta, Genta, Ljubljane i Brna, čulo se danas na konferenciji za novinare u Poglavarstvu kojoj su, uz gradonačelnika Milana Bandića i pročelnicu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranku Veselić Bruvo te glavnu koordinatoricu Projekta Zdenku Šimonović, prisustvovali i drugi zagrebački partneri u Projektu, predstavnici ZET-a, Čistoće, HŽ Infrastrukture, Fakulteta prometnih znanosti, Udruge Bicikl i Odraz–održivi razvoj.

CIVITAS ELAN opsežan je i ambiciozan, prvenstveno istraživački projekt, koji će doprinijeti razvijanju čišćih rješenja za promet u gradu, a na ovogodišnjem sastanku partnera bit će održan niz radionica i susreta s ciljem postizanja čistog i održivog urbanog razvoja i transporta.
Za vrijeme održavanja skupa uvedena je posebna tramvajska linija br. 20, da bi se građani što bolje upoznali s Projektom i njegovim ciljevima. Posebna linija vozit će od Savskog mosta, preko Savske ceste, Frankopanske, Trga bana Jelačića, Trga hrvatskih velikana, Trga žrtava fašizma, Draškovićeve do Vodnikove, te nazad, Savskom cestom do Savskog mosta. Osim uvođenja linije, na prodajnim mjestima ZET-a moći će se uzeti promotivni leci podružnica Zagrebačkog holdinga, ZET-a i Čistoće.
Prema riječima pročelnice Veselić Bruvo, mjere i istraživanja provodit će se u cijelome gradu, a najvidljivije će biti na promotivnom koridoru - Savskoj cesti, u kojoj je koncentriran sav promet: automobili, tramvaji, biciklisti i pješaci.
Naglasivši da ulazak Zagreba u projekt CIVITAS ELAN pokazuje da je naš grad već sada ravnopravni dio Europe, gradonačelnik Bandić čestitao je na uspjehu gradovima partnerima te zahvalio na trudu zagrebačkim institucijama koje daju svoj doprinos. Avans, 40% ukupnog iznosa od oko tri milijuna eura, koji je namijenjen Zagrebu i njegovim lokalnim partnerima, bit će transparentno i odgovorno trošen kako bi se, zaključio je gradonačelnik, do kraja Projekta značajno podigla kvaliteta življenja.

VIŠE...


Gradske vijesti - 2009.