clanak False

Sastanak s predstavnicima Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809

U povodu 85 godina postojanja Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 u Zagrebu i 12-stoljetne tradicije bokeljske mornarice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Bratovštine.
05.02.2009.

Na inicijativu Josipa Gjurovića, predsjednika Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809, a u povodu 85 godina njezina postojanja u Zagrebu i 12-stoljetne tradicije bokeljske mornarice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predstavnike Bratovštine, jednoga od najstarijih zavičajnih društava u glavnome gradu Hrvatske.

U znak zahvale za potporu i prijateljstvo, predstavnici Velikog vijeća krovne udruge Bokelja u Hrvatskoj darovali su gradonačelniku Bandiću sliku Arkade akademske slikarice Vesne Šojat te ga pozvali na Bokeljsku večer u subotu, u hotel Sheraton gdje će se, uz prigodni program, obilježiti dvije spomenute značajne obljetnice.

Gosti su gradonačelnika upoznali s problemima vezanima uz prostore za rad, ali i s brojnim aktivnostima u istraživanju i prezentaciji vrijednosti koje povezuju, kako su naglasili, hrvatsku metropolu s Hrvatima u Boki. Oni su, čulo se, jedino zavičajno društvo Bokelja u Hrvatskoj pa tako i jedina spona s Bokeljima koji dolaze u Zagreb, među kojima je, primjerice, 11 studenata iz Tivta i 25 iz Boke.


Gradske vijesti - 2009.