clanak False

Sigurno u prometu

Jutros su na poligonu OŠ Lovre Matačića počela dva prometno - edukativna natjecanja u kojemu sudjeluju učenici 20 zagrebačkih osnovnih škola.
08.05.2009.

Sigurnost u prometu nije samo krilatica. Ako dobro poznajete prometna pravila, možete biti sigurni na cesti, u svakom trenutku, na putu do škole, ali i u slobodno vrijeme – rekao je jutros gradonačelnik Milan Bandić, ispred OŠ Lovre Matačića u Folnegovićevom naselju, pozdravivši prisutne uoči početka dvaju tradicionalnih edukativnih natjecanja na školskom poligonu u kojima sudjeluju učenici 20 zagrebačkih osnovnih škola.

Zagrebački školarci natječu se u teoretskom poznavanju prometnih znakova, uređaja i opreme bicikala te u praktičnom djelu – vožnji biciklom na školskom poligonu kojim se, na posebno označenim mjestima, kreću i pješaci. Pritom nije presudna brzina prolaska nadzornim točkama, nego pažljivo kretanje uz poštivanje prometnih pravila i znakova.

Poznavanje znakova i prometnih pravila - XII. natjecanje školskih prometnih jedinica organizira PUZ, a XVII. natjecanje Sigurno u prometu, kao izlučno natjecanje za Državno natjecanje što će se potkraj svibnja održati u Vukovaru, organiziraju HAK i AMK Siget.


Gradske vijesti - 2009.