clanak False

Sudionici projekta "Izgradnja sustava za gospodarenje energijom u gradovima" kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u zgradi gradske uprave Ruppa Hartwiga predstavnika GTZ – Otvorenog regionalnog fonda za energetiku za jugoistočnu Europu te predstavnike gradova Podgorice, Sarajeva, Skopja i Freiburga koji sudjeluju...
08.09.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u zgradi gradske uprave Ruppa Hartwiga predstavnika GTZ – Otvorenog regionalnog fonda za energetiku za jugoistočnu Europu te predstavnike gradova Podgorice, Sarajeva, Skopja i Freiburga koji sudjeluju na realizaciji projekta „Izgradnja sustava za gospodarenje energijom u gradovima“ koji financira GTZ – ORF i u kojemu Grad Zagreb sudjeluje kao vodeći partner.

Zaželjevši svim sudionicima srdačnu dobrodošlicu, uspješan rad i ugodan boravak u Zagrebu, gradonačelnik je istaknuo da je Grad Zagreb ponosan što, kao vodeći partner, sudjeluje u ovom projektu s prijateljskim glavnim gradovima regije te da u potpunosti podržava postavljene ciljeve projekta, na izgradnji sustavnog gospodarenja energijom kao jednog od bitnih čimbenika zaštite okoliša i temelja opstojnosti.
Posebno se zahvalio predstavnicima GTZ-ORF-a, koji su prepoznali stručnu vrijednost i sadržaj projekta i u rekordno kratkom roku prihvatili Pismo namjere i odobrili financiranje projekta, te jednom od ekološki najrazvijenijih gradova, Gradu Freiburgu, koji je prihvatio sudjelovanje u projektu kao referentni partner.
Na radionici održanoj 7. i 8. rujna 2009., definirane su planirane aktivnosti projekta, priprema susreta u Freiburgu 6. - 8. listopada 2009. gdje će gradonačelnici gradova Freiburga, Zagreba, Sarajeva, Skopja i Podgorice, potpisati Sporazum o međusobnoj suradnji na implementaciji projekta „Izgradnja sustava za gospodarenje energijom u gradovima“ te imati stručnu prezentaciju ostvarenih dostignuća i daljnjih planiranih aktivnosti Grada Freiburga na području gospodarenja energijom i zaštite okoliša.


Gradske vijesti - 2009.