clanak False

Susret dogradonačelnice Zagreba s gradonačelnikom Nürnberga

U sklopu dvodnevnog službenog posjeta Nürnbergu zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić danas se susrela s gradonačelnikom Nürnberga Ulrichom Malyem...
20.03.2009.

U sklopu dvodnevnog službenog posjeta Nürnbergu zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić danas se susrela s gradonačelnikom Nürnberga Ulrichom Malyem. U razgovoru održanom uoči otvaranja Sajma zaštitnih radionica bilo je riječi o iskustvima gradova u provođenju socijalne politike, strategijama i mjerama koje poduzimaju u nastojanju da se olakša život osobama s invaliditetom. Nürnberg upravo razrađuje modele trajnijeg smještaja starijih i nemoćnih osoba s invaliditetom, a Zagreb će, prema riječima dogradonačelnice Kuhta – Jeličić, taj problem sustavno riješiti u sklopu projekta URIHO na Kajzerici gdje će planira i gradnja Doma za osobe s invaliditetom. Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika je i inače, na Sajam zaštitnih radionica u Nürnberg došla kao podrška gradskoj ustanovi URIHO u želji da Hrvatska bude domaćin na sljedećem sajmu 2011.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Nürnberga, zamjenica Kuhta - Jeličić prisustvovala je otvorenju Sajma zaštitnih radionica, a večeras će, prema protokolu, prisustvovati primanju pod nazivom Međunarodna večer gdje će sudjelovati svi izlagači na Sajmu, uključujući i nosioca hrvatskog štanda URIHO. 
 


Gradske vijesti - 2009.