clanak False

Sutra u podne - Quadrilla dance parade

U petak, točno u podne, na Trgu bana Jelačića, zagrebački će maturanti zaplesati Quadrillu i pokušati srušiti svoj prošlogodišnji rezultat u kategoriji Najveći istodobni ples koji je upisan u Guinessovu knjigu rekorda. Nakon plesa slijedi tradicionalna maturantska parada...
14.05.2009.


U petak, 15. svibnja, na Trgu bana Jelačića, održat će se dvije maturantske manifestacije: Maturalna povorka 2009. i Quadrilla Dance Parade na kojoj će zagrebački maturanti zajedno s maturantima iz drugih gradova Hrvatske i Europe, pokušati ponovno srušiti svoj prošlogodišnji rezultat u kategoriji Najveći istodobni ples koji je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

Prije Quadrille koja počinje točno u podne, u 11,50 sati, predviđen je kratki program s fanfarama, balonima, konfetama i skupnom zakletvom o nenasilju.

Nakon plesa, oko 12,15 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić će, kao i prošlih godina, povesti povorku zagrebačkih maturanata s Trga bana Jelačića prema jezeru Bundek gdje će nastaviti s proslavom svog dana – Dana zagrebačkih maturanata.

DAN MATURANATA_PROGRAM


Gradske vijesti - 2009.