clanak False

SVEČANA PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

Središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u Zagrebu, postrojavanjem Oružanih snaga RH, održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića gdje se, osim visokih uzvanika, očekuje i nazočnost brojnih Zagrepčana.
Izaslanstva Grada i Države položit će vijence i zapaliti svijeće na Mirogoju, a sugrađani koji će taj dan provesti na Bundeku, moći će besplatno ručati, jer će pripadnici Hrvatske vojske od 12,30 do 15,00 sati podijeliti 2000 porcija graha.

 

24.06.2009.

Polaganje vijenaca / Misa zadušnica / postrojavanje Oružanih snaga / Grah na Bundeku


Središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u Zagrebu, postrojavanjem Oružanih snaga RH, održat će se u četvrtak, 25. lipnja u 11,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića gdje se, osim visokih uzvanika, očekuje i nazočnost brojnih Zagrepčana. 

Prema protokolu, kao i ranijih godina, izaslanstva Grada i Države položit će vijence i zapaliti svijeće na Mirogoju, te prisustvovati Sv. Misi zadušnici za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata u Crkvi Sv. Marka. 

Polaganje vijenaca počinje u 8,00 sati ispred Spomen obilježja Zid Boli, a nastavlja se kod središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, grobnice prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, te zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata na Krematoriju. 

U ime Grada Zagreba vijence će položiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem i zamjenici gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Ivo Jelušić.

Na jezeru Bundek, od 12,30 do 15,00 sati, pripadnici Hrvatske vojske podijelit će 2000 porcija graha sugrađanima.

*Potsjetimo, istoga dana, u sklopu programa Ljeto na Bundeku, u 21,00h građani će moći besplatno uživati u mjuziklu Janis Joplin u izvedbi Kazališta Komedija na pontonskoj pozornici jezera Bundek.

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA


Gradske vijesti - 2009.