clanak False

Svečano otvorena pješačka zona u Staroj Vlaškoj ulici

05.06.2022.

Svečano otvorena pješaka zona u Staroj Vlaškoj ulici

Danas, na Svjetski dan okoliša, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u društvu zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta  svečano je otvorio pješačku zonu u Staroj Vlaškoj ulici u Zagrebu. Iako je pješačka zona u funkciji od proteklog vikenda, danas se održao i planirani program koji je prošlog vikenda bio odgođen zbog loših vremenskih prilika.
 
„Politika ove gradske vlasti jest širenje pješačkih zona u gradu. Želimo dati što više prostora pješacima i biciklistima te što više ulagati u javni prijevoz. Ovo je samo prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici grada. Želim svim Zagrepčankama i Zagrepčanima da uživaju u ovom novom dnevnom boravku na otvorenom, rekao je gradonačelnik.
Zamjenik Korlaet zahvalio se svima koji su pridonijeli u osmišljavanju novog projekta: Vijeću Gradske četvrti Gornji Grad Medveščak, nadležnim gradskim uredima, Udruzi 1% za Grad, arhitektima koji su sudjelovali u osmišljavanju rješenja, podružnicama Zagrebačkog Holdinga, Turističkoj zajednici grada Zagreba te drugima. Također je objasnio kako je u Vlaškoj ulici, na dijelu od Palmotićeve do Draškovićeve, zabranjen ulaz vozilima, osim vozilima s dozvolom, interventnim vozilima, stanarima i gostima hostela.

Nakon otvorenja, prisutni sve do 17:00 sati mogu uživati u glazbenom programu te posjetiti sajam obrtnika dok najmlađi mogu sudjelovati u radionici grafita za djecu do 15 godina.

Gradske vijesti - 2022.