clanak False

Svjetski dan zdravlja na Trgu bana Jelačića

Svjetski dan zdravlja i ove je godine, uz prigodne zdravstveno – edukativne programe, obilježen na Trgu bana Jelačića. Akciji Zdravlje za sve što je, već tradicionalno, organizira Gradski ured za zdravstvo, pridružili su se brojni Zagrepčani.
04.04.2009.

Svjetski dan zdravlja i ove je godine, uz prigodne zdravstveno-edukativne programe, obilježen na Trgu bana Jelačića. Akciji Zdravlje za sve, što je, već tradicionalno, organizira Gradski ured za zdravstvo, pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Brojni Zagrepčani, koji su se odazvali akciji, imali su priliku izmjeriti krvni tlak, ugljični monoksid u izdahnutom stanju i gustoću kostiju. Organizirana je spirometrija te određivanje indeksa tjelesne težine, a, između ostalog, bilo je zanimljivo vidjeti djelatnike Hitne službe, koji su demonstrirali temeljne postupke u održavanju života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora.

Dan zdravlja se, još od 1950., po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, obilježava 7. travnja, s ciljem da se javnost senzibilizira na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, važnost prevencije i ulaganja u zdravlje.


Gradske vijesti - 2009.