clanak False

Tradicionalni prijem za Diplomatski zbor

U gradskoj palači Dverce večeras je održan tradicionalni prijem što ga, u povodu novogodišnjih blagdana, za predstavnike diplomatskog zbora u RH priređuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
21.01.2009.

U gradskoj palači Dverce večeras je održan tradicionalni prijem što ga, u povodu novogodišnjih blagdana, za predstavnike diplomatskog zbora u RH priređuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zaželjevši dobrodošlicu u Zagreb - grad prijateljstva, gradonačelnik je visoke goste pozvao da zajedno i dalje njeguju odnose, suradnju i prijateljstvo između gradova, građana, naroda i država.
U ime diplomata, govoreći hrvatski, zahvalio je doajen Diplomatskog zbora, apostolski nuncij Mario Roberto Cassari: 

Zahvaljujemo na čestitkama i ovom tradicionalnom susretu kojim ste nas počastili i primanju koje ste nam priredili. Preko Vas, gospodine gradonačelniče, upućujemo čestitke svim građanima Zagreba sa željom da ovaj predivni grad sve više napreduje poput jedinstvene obitelji na čvrstim temeljima sklada, razumijevanja, solidarnosti i mira.

Doajen diplomatskog zbora naglasio je i to da diplomati akreditirani u Hrvatskoj pomno i sa zanimanjem prate nastojanja Zagreba koja se ulažu za dobrobit cjelokupne zajednice u duhu velike skrbi prema svakom pojedincu, osobito prema onima kojima valja pomoći u stvaranju boljih uvjeta života.


Gradske vijesti - 2009.