clanak False

Ugovor o obnovi Francuskog paviljona

Sporazumom Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra, potpisanom danas u Gradskom poglavarstvu, otpočeo je dugo očekivani postupak obnove i rekonstrukcije Francuskog paviljona.
10.03.2009.

Sporazumom Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra, potpisanom danas u Gradskom poglavarstvu, otpočeo je dugo očekivani postupak obnove i rekonstrukcije Francuskog paviljona, zaštićenog spomenika kulture koji bi mogao biti dovršen potkraj godine.

Radove vrijedne oko devet milijuna kuna, snosit će u jednakim omjerima potpisnici Sporazuma, a za očekivati je da se u projekt uključi i mjerodavno ministarstvo.

U konačnici, u Paviljonu bi se, osim izložaba, održavale sveučilišne promocije i razne predstave, a sve s ciljem zadržavanja kulturne i povijesne vrijednosti te zagrebačke građevine, jedinstvene u svijetu po obliku i krovnoj konstrukciji obrnutog stošca.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Milan Bandić, rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš i ravnatelj Studentskog centra Niko Vidović.


Gradske vijesti - 2009.