clanak False

Uskoro kabrio turistički autobusi

Uoči početka redovitog prometovanja kabrio turističkih autobusa s početnom stanicom na Kaptolu, jutros su Crvenu turističku liniju isprobali i gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem, njegovim zamjenicima...

27.08.2009.


Uoči početka redovitog prometovanja kabrio turističkih autobusa s početnom stanicom na Kaptolu, jutros su Crvenu turističku liniju isprobali i gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem, njegovim zamjenicima Jelenom Pavičić Vukičević i Ivom Jelušićem te predsjednikom Gradske skupštine Borisom Špremom.

Kako se čulo, uspostavljene su dvije turističke autobusne linije trase koje se razlikuju po boji i dužni. Crvena linija prometovat će užim centrom grada, a zelena će ići i dalje, do jezera Jarun i Bundek, te parka Maksimir. Turistički razgled osmišljen je prema „hop on hop off“ principu, ili jednostavnije, omogućeno je s jednom kupljenom kartom za koju treba izdvojiti 70 kuna, tijekom 24 sata, neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta. Crvena linija je, primjerice, duga 12 km i vožnja traje oko 60 minuta. Ima šest stajališta, a turist može sići na bilo kojemu od njih, razgledati grad u vlastitom aranžmanu i ponovo se na toj ili nekoj drugoj stanici uključiti u turističku vožnju. S obzirom na suvremenu opremu i ugrađen GPS sustav, podatke o znamenitostima, putem slušalica, putnici autobusa moći će dobiti na jednom od osam ponuđenih jezika. 

 


Gradske vijesti - 2009.