clanak False

Vatrogasno vozilo za DVD Tisno/ Pauk za Biograd/ Posjet Drnišu i Šibeniku

Zagrebački gradonačelnik jutros je u Tisnom odao počast poginulim vatrogascima u kornatskoj tragediji, tamošnjem DVD darovao vatrogasno vozilo, a u Biogradu na moru sastao se s tamošnjim gradonačelnikom...
22.08.2009.


Uoči obilježavanja godišnjice kornatske tragedije 30. kolovoza, u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca od kojih je pet iz Tisnog, a na poziv načelnika Tisnog Ivana Klarina zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je prisustvovao polaganju vijenaca i zapalio svijeću ispred spomen ploče na Vatrogasnom domu u Tisnom.

Tom je prigodom gradonačelnik Bandić predstavnicima DVD-a Tisno predao vatrogasno vozilo za šumske požare i požare na otvorenom, s opremom za tehničke intervencije.

Nakon toga zagrebački se gradonačelnik u Biogradu na moru susreo s gradonačelnikom Ivanom Knezom kojem je, nakon razgovora u Gradskoj vijećnici, u ime Grada Zagreba, uručio ključeve rabljenog „pauka“, što je dogovoreno za posljednjega posjeta izaslanstva Biograda Zagrebu.

Na susretu dvojice gradonačelnika bilo je riječi i o Udruženju Gradonačelnici za Mir kojoj se pridružio i gradonačelnik Bandić, a Certifikat o njegovu sudjelovanju poslao mu je gradonačelnik Hirošime i predsjednik Udruženja Gradonačelnici za Mir Tadatoshi Akiba.
U Biogradu se razgovaralo i o mogućem produbljivanju suradnje dvaju gradova potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu, što bi trebala biti točka dnevnog reda jedne od sljedećih sjednica Gradske skupštine.

Prema rasporedu u poslijepodnevnim satima gradonačelniki Bandić posjetit će Drniš gdje će s gradonačelnikom Antom Dželalijom obići stalni postav djela Ivana Meštrovića u Gradskome muzeju te posjetiti franjevački samostan.


Prije toga prisustvovao je Bodulskim pripetavanjima na otoku Kaprije, tradicionalnim otočnim igrama šibenskog arhipelaga.

Subotnji dan gradonačelnik Bandić završit će u Šibeniku gdje će na poziv i u društvu gradonačelnika Ante Županovića prisustvovati 12. večerima dalmatinske šansone – Večeri hrvatske šansone.


Gradske vijesti - 2009.