clanak False

Više o uređenju Dubravkinog puta i Krešićevih poljana

19.04.2017.

Gradska četvrt Gornji Grad – Medveščak pokrenula je inicijativu uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana. Nakon što je utvrđeno činjenično stanje o zapuštenoj šetnici i športsko rekreacijskom centru, grad Zagreb podržao je inicijativu uređenja.

Programom gospodarenja Park šumama grada Zagreba, “Hrvatske šume” izvode radove na sanitarnoj sječi oštećenih stabala i stabala opasnih za prolaznike.

Prema Generalnom urbanističkom planu grada Zagreba, Krešičeve poljane nalaze se u športsko-rekreacijskoj namjeni –R1. Za planiranje nove izgradnje na toj poziciji, potreban je raspis arhitektonsko-urbanističkog natječaja. Ovom gradskom akcijom odlučeno je da se izvode radovi održavanja Krešičevih poljana te se stoga predviđa uređenje postojećeg malo nogometnog igrališta, tenis igrališta, sanacija prilazne staze te postava sprava za dječju igru i urbane opreme (klupe, košarice za otpad).

U izradi je tehnička dokumentacija uređenja šetnice na Dubravkinom putu, koja predviđa sanaciju šetnice sipinom, odvodnju oborinske vode, uređenje odmorišta uz šetnicu i izgradnju javne rasvjete. Po izradi iste, ishodit će se lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta.

Gradska četvrt Gornji Grad - Medveščak za sanaciju Krešičevih poljana u Planu malih komunalnih akcija za 2008. godinu osigurala je 1.452.049,49 kuna, a u Planu malih komunalnih akcija za 2009. godinu osigurala je 2.265.000,00 kuna.

Za uređenje Dubravkinog puta i sanaciju Krešićevih poljana u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture – javne površine u 2009. godini osigurano je 2.500.000,00 kn, a u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture – javna rasvjeta u 2009. godini osigurano je 1.500.000,00 kn.

U proteklom razdoblju izrađena je tehnička dokumentacija za radove održavanja „Ljetne pozornice Tuškanac”, odnosno sanaciju u postojećim gabaritima prema matrici izvornog projekta. U tijeku je priprema provedbe javne nabave za radove sanacije “Ljetne pozornice Tuškanac”. U Programu kapitalnih ulaganja na objektima društvene djelatnosti – zaštita spomenika kulture u 2009. godini osigurano je 3.000.000,00 kn.