clanak False

YES.ZGB - Jesen u Zagrebu

U zgradi gradske uprave  održana je konferencija za novinare o Međunarodnim multikulturalnim susretima YES.ZGB – Jesen u Zagrebu.
17.09.2009.

U zgradi gradske uprave danas je održana konferencija za novinare o Međunarodnim multikulturalnim susretima YES.ZGB – Jesen u Zagrebu. Manifestacija se održava drugu godinu zaredom, a svečano otvorenje na Sceni Gradec, 18. rujna, bit će obilježeno izvedbom nagrađivane kazališne predstave Pir malograđana, Bertolta Brechta, koju je režirao Paolo Magelli.
Uz brojne naše kulturne djelatnike, konferenciji je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja je pozdravila prisutne te naglasila da nas i ove godine očekuju bogata kulturna događanja; kazališne predstave, brojni festivali, izložbe, koncerti te plesni događaji.
Zagreb se tako, s obzirom na veliki broj kvalitetnih kulturnih događanja, u Europskim okvirima pokazuje kao važno kulturno odredište.
Kako se moglo čuti, na današnjoj konferenciji, do kraja godine bit će otvorena i dva nova doma kulture, hrvatski plesni centar te Muzej suvremene umjetnosti, jedan od najvećih projekata Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2009.