clanak False

Zagrebački gradonačelnik kod nadbiskupa Srakića

Na povratku iz Vukovara sa susreta solidarnosti hrvatskih gradonačelnika iz redova SDP-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jučer Đakovo gdje ga je primio nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK mons. Marin Srakić. U razgovoru održanom na blagdan Sv. Ilije, zaštitnika Đakovačko – osječke nadbiskupije, bilo je riječi o pomoći Grada Zagreba projektu uvođenja grijanja u đakovačku prvostolnicu...
21.07.2009.

Na povratku iz Vukovara sa susreta solidarnosti hrvatskih gradonačelnika iz redova SDP-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jučer Đakovo gdje ga je, u Nadbiskupskom domu, primio nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK mons. Marin Srakić.

U razgovoru održanom na blagdan Sv. Ilije, zaštitnika Đakovačko – osječke nadbiskupije, bilo je riječi o pomoći Grada Zagreba projektu obnove, odnosno uvođenja grijanja u đakovačku prvostolnicu Sv. Petra.

Izuzetno mi je drago što u Nadbiskupskom domu u Đakovu mogu pozdraviti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. U ne tako davnom susretu u Zagrebu iznio sam probleme i poteškoće u kojima se nalazimo i podsjetio na povijest. Naime, možemo reći da je biskup Josip Juraj Strossmayer bio zaljubljen u Zagreb. On je velika svoja sredstva proslijedio onamo, uglavnom sponzorirajući i pomažući kulturno-povijesne institucije. A sada Zagreb prema svojim mogućnostima želi pomoći Đakovu. Na tome sam iznimno zahvalan - istaknuo je nadbiskup Srakić nakon susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom najavivši mogućnost početka realizacije projekta početkom jeseni.

O velikodušnosti i ljubavi prema Zagrebu koju je na mnoge načine iskazao biskup Strossmayer govorio je i gradonačelnik Bandić te naglasio da će pomoć u projektu ugradnje centralnoga grijanja u đakovačku katedralu biti mali obol i gesta Zagreba u znak zahvale za sve što mu je podario znameniti biskup.

Na kraju susreta kojemu je, uz gradonačelnika Bandića prisustvovala i njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, organiziran je obilazak Nadbiskupskog doma kojemu su, uz domaćina nadbiskupa Srakića, nazočili kancelar Fabijan Svalina i nadbiskupijski ekonomi mons. Stjepan Karalić i mons. Nedjeljko Čutura.

Vezani tekstovi: Nadbiskup đakovačko - osječki  kod gradonačelnika Zagreba


Gradske vijesti - 2009.