clanak False

Zagrebački gradonačelnik posjetio Opatiju

Na poziv kolege Ive Dujmića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je boravio u Opatiji. U razgovoru u gradskoj vijećnici bilo je riječi o nastavku suradnje dvaju gradova posebno na području kulture i turizma
01.09.2009.

Na poziv kolege Ive Dujmića gradonačelnik Zagreba Milan Bandić boravio je danas u Opatiji. Na susretu u gradskoj vijećnici bilo je riječi o nastavku suradnje dvaju gradova, posebno na području kulture i turizma, a u okviru Povelje o prijateljstvu i suradnji koju su gradonačelnici Zagreba i Opatije potpisali u travnju ove godine. Kroz suradnju turističkih zajednica, dogovoreno je, unapređivat će se zajednička turistička ponuda s mogućnošću kombiniranja konferencijskih i hotelskih kapaciteta, potencijala zračne luke, izleta i satelitskih skupova.

Na sastanku je, također, dogovoreno da će u skorije vrijeme stručnjaci iz podružnice Zagrebačkog holdinga Zrinjevac posjetiti Opatiju te predstaviti neke od mogućnosti uređivanja zelenih površina u Opatiji po uzoru na Zagreb.

Nakon sastanka, gradonačelnici Bandić i Dujmić posjetili su izložbu u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, gdje su razgledali radove likovnih umjetnika Džamonje i Murtića, a, prije izložbe, obišli su i statuu Miroslava Krleže, dar Grada Zagreba Opatiji, smještenu na šetnici kod hotela Milenij. Uzvratni je to dar Opatiji nakon što je u prigodi izložbe posvećene Ivi Robiću, Zagrebu darovala bistu poznatog pjevača.


Gradske vijesti - 2009.