clanak False

Zamjenica gradonačelnika kod dr. Josipa Kovačića

Dr. Josipa Kovačića, donatora koji je Gradu Zagrebu poklonio vrlo vrijednu zbirku umjetnina pod nazivom Hrvatske slikarice rođene u 19. stoljeću, posjetila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević...
12.10.2009.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević, zajedno sa suradnicima, posjetila je danas dr. Josipa Kovačića, donatora koji je Gradu Zagrebu poklonio vrlo vrijednu zbirku umjetnina pod nazivom Hrvatske slikarice rođene u 19. stoljeću, u njegovu stanu u Radićevoj ulici 24. 

Tom je prilikom zamjenica gradonačelnika izvijestila donatora Kovačića da su stvoreni svi preduvjeti da se započne s radovima na uređenju prostora u Radićevoj 24, kako bi ova zbirka, koja je u statusu zaštićenog kulturnog dobra i koja je po svojem sadržaju jedinstvena prema europskim i svjetskim razmjerima, uskoro mogla biti stalno izložena i tako postati dio zagrebačke kulturne, ali i turističke ponude. 

Nakon obilaska respektabilne zbirke, zamjenica gradonačelnika upisala se i u knjigu utisaka, u koju se već godinama, u Kovačićevu domu, upisuju posjetitelji iz Hrvatske i svijeta, te zajedno s autorom Josipom Kovačićem izrazila zadovoljstvo i nadu da će već sljedeće godine ovu vrijednu izložbu moći pogledati i naši sugrađani. 

Podsjetimo, Grad Zagreb će po završetku radova, odnosno kada se taj prostor preuredi u izložbeni, predati ga na upravljanje Muzeju Grada Zagreba, čiji je ravnatelj, gospodin Vinko Ivić, danas također bio u posjetu dr. Josipu Kovačiću.


Gradske vijesti - 2009.