clanak False

Zamjenica gradonačelnika s predstavnicima HAC-a i MUP-a posjetila OŠ Gustava Krkleca

U povodu obilježavanja početka nove školske 2009./2010. godine, predstavnici Ravnateljstva policije, Policijske uprave zagrebačke, Hrvatskog autokluba te Grada Zagreba posjetili su Osnovnu školu „Gustava Krkleca“ u Zagrebu u Ulici Božidara Magovca.
08.09.2009.

U povodu obilježavanja početka nove školske 2009./2010. godine, predstavnici Ravnateljstva policije, Policijske uprave zagrebačke, Hrvatskog autokluba te Grada Zagreba posjetili su Osnovnu školu „Gustava Krkleca“ u Zagrebu u Ulici Božidara Magovca.

Tom prilikom svim polaznicima I. razreda predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog autokluba uručili su prigodne poklone: edukativni materijal te reflektirajuće komplete, namijenjene prvoškolcima. Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova tom su prigodom ponovno skrenuli pozornost javnosti na potrebu zaštite djece u prometu, na odgovornost roditelja kao vozača te upozorili da je neophodan pojačan oprez svih sudionika u prometu.

Događaju su u ime MUP-a RH nazočili: načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije Boris Orlović, načelnik Uprave policije Zoran Ničeno, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke Dragan Tokić, načelnik II. Postaje prometne policije Luka Pešut. Tu su bili još i predstavnici HAK-a: Zvonko Šmuk, pomoćnik glavnog tajnika te Damir Novak, voditelj Odjela prometne preventive i sigurnosti u HAK-a. Događaju je također nazočila i zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević

- Ovaj događaj dokazuje da policija ozbiljno provodi Akciju «Djeca, prijatelji u prometu» - naglasio je načelnik Orlović te dodao kako će policijski službenici obići sve osnovne škole u RH kako bi se obratili djeci, polaznicima prvih razreda, i njihovim roditeljima te ih upoznali s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, kako bi sačuvali njihove živote. Istaknuo je kako je ove godine, u odnosu na prošlu, 25 % manje poginulih, čemu je najviše pridonijela policija, ali i jedan dio naših vozača, smatra Orlović, koji su ozbiljno shvatili svoju ulogu u prometu pri čemu poštuju prometne propise i pravila. Podsjetio je i da se svakodnevno u zonama osnovnih škola u cijeloj državi po planu i programu provodi mjerenje brzine, pri čemu je angažiran maksimalan broj policijskih službenika kao i pripadnika školskih jedinica te pripadnika prometne jedinice mladeži.

izvor: tekst i foto www.mup.hr


Gradske vijesti - 2009.