clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet obišao radove na obnovi zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda

20.09.2022.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, obišao je radove na konstrukcijskoj i statičkoj obnovi zgrade Hrvatskoga glazbenog zavoda, u društvu ministrice kulture i medija Republike Hrvatske Nine Obuljen Koržinek, predsjednice Hrvatskog glazbenog zavoda Romane Matanovac Vučković, glavnog projektanta Romana Šilje i drugih sudionika projekta obnove.

„Hrvatski glazbeni zavod je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro i kao takvo je posebno zahtjevno za obnovu jer se moraju pomiriti kontradiktorni zahtjevi“, rekao je zamjenik gradonačelnika Korlaet. „S jedne strane moramo zgradu ojačati kako bi izdržala i najjače potrese, a s druge strane mora izgledati što sličnije onoj staroj,“ dodao je zamjenik gradonačelnika, te zahvalio svima uključenim u proces obnove. 

Ministrica kulture i medija Obuljen Koržinek naglasila je kako se radi o prvoj fazi obnove vrijedne 58 milijuna kuna, koja se u cijelosti financira iz Fonda solidarnosti. Završetak konstrukcijskog dijela obnove predviđen je za proljeće 2023. 

Predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Matanovac Vučković zahvalila je na podršci te dodala kako se nada da će opravdati dobiveno povjerenje i financijska sredstva.  

Gradske vijesti - 2022.