clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet podržao javnozdravstvenu akciju podrške udruzi „Nismo same“

03.09.2022.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet pridružio se današnjoj javnozdravstvenoj akciji podrške udruzi „Nismo same“, koja ima za cilj pružiti podršku ženama oboljelima od raka.  

Jako mi je važno i drago biti ovdje ispred Grada i pomoći vidljivosti udruge „Nismo same“.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Korlaet, dodavši kako udruga provodi niz akcija, od kojih je posebno istaknuo akciju „Nisi sama – ideš s nama!“, socijalnu uslugu taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, te program psihološke pomoći „Nisi sama – pitaj bez srama!“ koji olakšava proces liječenja oboljelih žena. Naglasio je kako će Grad Zagreb nastaviti podupirati rad ove hvalevrijedne udruge.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je kako Grad prepoznajući aktivnosti koje udruga provodi pruža podršku ne samo financijski, već i organizacijski. „Sigurna sam kako će ova usluga biti prepoznata na višim razinama kao jedna trajna usluga za sve oboljele od raka.“, rekla je pročelnika Galić i pozvala sve građane da podrže ovu akciju.

Na javnozdravstvenoj akciji udruga „Nismo same“ predstavila je široj javnosti svoje mnogobrojne projekte i aktivnosti, a održana je i modna revija dijela doniranih predmeta koje su udruzi poklonile poznate osobe iz javnog života. Modnom revijom najavljena je aktivnost Humanitarni buvljak, koja će se krajem mjeseca rujna održati u sklopu sajma InDizajn.

Sav prihod od donacija ide za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“, a socijalnu uslugu prijevoza žena na kemoterapiju pokrenula je novinarka i predsjednica udruge „Nismo same“, gđa Ivana Kalogjera, nakon borbe s rakom dojke.

Gradske vijesti - 2022.