clanak False

Završena druga faza gradnje Servisno operativnog centra Jakuševec

Gradnja Servisno operativnog centra Jakuševac još je jedan od koraka gradske uprave u desetogodišnjim naporima za sustavno i ekološki prihvatljivo zbrinjavanje otpada i brige za okoliš, koja je započela saniranjem deponija na Jakuševcu...

22.09.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas Servisno operativni centar Jakuševac podružnice Čistoća, gdje je završena druga faza izgradnje kojom je obuhvaćena upravna zgrada s kotlovnicom, uljno gospodarstvo, bravarska radionica, donji postroj radionice za predobradu stakla, te nova trafostanica. 

Trenutno je ovo, kako sam naziv govori, mjesto gdje se servisiraju i popravljaju kontejneri i kante za smeće, koji se tu i skladište te odnose na teren, napomenuo je direktor podružnice Čistoća Marko Melčić. Nakon završetka treće faze, SOC će imati i reciklažno dvorište za Novi Zagreb – istok, zatvorenu automatsku praonicu vozila, bunar tehnološke vode, radionicu za predobradu stakla i plastike, otvorena natkrivena skladišta, garaže..., a sve uz potrebnu infrastrukturu. 

Gradnja Servisno operativnog centra Jakuševac još je jedan od koraka gradske uprave u desetogodišnjim naporima za sustavno i ekološki prihvatljivo zbrinjavanje otpada i brige za okoliš, koja je započela saniranjem deponija na Jakuševcu, a nastavljena gradnjom pročistača otpadnih voda istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Bandić. 

Uskoro nas očekuje i odluka o gradnji spalionice ili nekog drugog tehnološkog rješenja zbrinjavanja otpada o čemu će odlučiti struka i građani, dodao je na kraju gradonačelnik.


Gradske vijesti - 2009.