clanak False

Delegacija Južne Koreje posjetila ZgForum

29.10.2018.
U sklopu svojeg poslovnog puta, u posjeti raznih vladinih dužnosnika i znanstvenika koji se bave područjem uravnoteženog regionalnog razvoja, delegacija Južne Koreje, sačinjena od predstavnika Korejskog evaluacijskog instituta industrijske tehnologije (Korea Evaluation Institute of Industrial Technology) koji je dio Ministarstva gospodarstva, industrije i energetike Koreje, posjetila je ZgForum, u srijedu 24. Listopada 2018., u kojemu su je ugostili predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, na čelu sa pročelnicom Sanjom Jerković, te njenim suradnicima.
 
Nakon pozdravnog govora, pročelnica Jerković je gostima predstavila Grad Zagreb, i njegov lokalni i regionalni značaj u kontekstu gospodarskog, kulturnog, znanstvenog, turističkog, investicijskog te geoprometnog središta. Predstavila je viziju strategijskog razvoja Grada, kao inovacijskog središta te sve bitne značajke za planiranje, razvoj i korištenje prostora velikoga grada i njegove aglomeracije.
 
Nastavno na to, Bojan Linardić, viši stručni savjetnik pročelnice, govorio je o radu Ureda razvojnim strategijama, s posebnim naglaskom na izradu strategije urbane aglomeracije te važnosti ekonomskog i prometnog povezivanja Grada Zagreba s okolnim područjem.
 
Nakon što su članovi delegacije predstavili sebe, svoj rad i područje vlastitih interesa, uslijedila je diskusija na temu usklađivanja lokalnog, tradicionalnog načina planiranja s inicijativama i financijskom razdobljima Europske unije, razgovor o zaštiti i obnovi kulturne baštine, važnosti unaprijeđenja gradskih željeznica u kontekstu planiranja suvremenog grada, utjecaju globalizacije na porast turizma te razmjeni primjera dobrih planerskih praksi.
 
Pronašavši čitav niz tema iz područja zajedničih interesa ovih dvaju gradova, susret je završio s očekivanjem nastavka suradnje, najviše u pogledu buduće razmjene znanja, iskustava i primjera dobre prakse.

Aktivnosti