clanak False

Pozivamo Vas na javno ONLINE - predstavljanje prijedloga Programa gradskog projekta i prijedloga Programa javnog urbanističko - arhitektonskog natječaja za prostor središta Trešnjevke!

17.03.2020.
U srijedu 25. ožujka 2020. godine putem servisa YouTube (na linku: https://www.youtube.com/watch?v=EGYo1FIIaqw), bit će objavljena prezentacija predstavljanja prijedloga Programa Gradskog projekta i prijedloga Programa javnog urbanističko - arhitektonskog natječaja za Prostor središta Trešnjevke.
 
Prostor Središta Trešnjevke prostor je u kojem se nalazi Tržnica Trešnjevka zajedno s okolnim prostorom te sjecište prometnih pravaca koji tvore tranzitno prometno čvorište. Kroz redefiniranje tržnice optimizirat će se odnosi budućih sadržaja, a poseban je naglasak u određivanju otvorenih javnih prostora i parkovne površine koje su na prostoru Trešnjevke potrebne. S obzirom na položaj, središnji prostor Trešnjevke ima izuzetan potencijal za jačanje održivog urbanog razvoja ne samo za neposredni prostor Trešnjevke već i u široj slici grada.
 
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada izradio je prijedlog programa ovog gradskog projekta i budućeg javnog urbanističko - arhitektonskog natječaja, temeljem prethodnih aktivnosti koje su uključivale: Urbanističku studiju, Prometnu analizu, Sociološku studiju koja je uključivala i ranu izravnu participaciju javnosti te zaprimljene prijedloge svih zainteresiranih dionika.

Premda se predstavljanje trebalo održati u dvorani Područnog ureda Trešnjevka, prema preporukama Stožera civilne zaštite o ograničavanju okupljanja, suzbijanja socijalnih kontakata i ostalih mjera za smanjenje širenja zaraze virusom CoVid-19 u Zagrebu, odlučeno je da će se predstavljanje otkazati. Kako bi što veći broj građana sudjelovao u javnom predstavljanju spomenutih dokumenata, predstavljanje će se moći pronaći u obliku prezentacije na službenom YouTube kanalu Grada Zagreba, na linku: https://www.youtube.com/watch?v=EGYo1FIIaqw.

Kada se steknu uvjeti, organizirat će se planirana javna prezentacija, prilikom koje će se moći i aktivno sudjelovati u raspravi.
 
Svoja mišljenja, stavove i prijedloge koji se odnose na Gradski projekt Prostor središta Trešnjevke moguće je dostaviti na e-mail adresu gp.prostor.sredista.tresnjevke@zagreb.hr ili pisanim putem na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Ulica Republike Austrije 18.

Program gradskog projekta 
- prilog:
Urbanistička studija 
Prometna analiza
Sociološka studija
Izvještaj o participaciji
Prostorna analiza
Trešnjevka sjever

Program javnog natječaja

Video prezentacija - PDF

Aktivnosti