clanak False

Održana interdisciplinarna radionica s mladima u sklopu projekta Blok Badel - Urban Regeneration Mix

03.12.2019.

Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, koordinator je lokalnih aktivnosti europskog projekta Urban Regeneration Mix (program URBACT III).  Cilj projekta je prijenos dobre prakse poljskog grada Łódźa u procesu urbane transformacije industrijskih područja na gradove partnere na projektu, konkretno u Zagrebu, na Blok Badel. Ostali partneri projekta, uz Łódź i Zagreb, su gradovi Braga (Portugal), Baena (Španjolska), Birmingham (UK), Toulouse (Francuska), Bologna (Italija).

Aktivnosti Urban Regeneration Mix-a koje se provode u Gradu Zagrebu osmišljene su kao podrška strateškom gradskom projektu Blok Badel odnosno izradi smjernica za javne i društvene sadržaje te prostore javnog karaktera kroz provedbu participacije. Projekt regeneracije ilustrira kako se može iskoristiti potencijal zajednice i kultura života u području kontaktne zone Bloka Badel kroz aktivnu participaciju.

Iznimno značajna aktivnost participacije je i uključivanje mladih te sagledavanje njihovih potreba, stavova i prijedloga te se 3. prosinca 2019. godine u ZgForum-u, Gajeva 27, održala interdisciplinarna radionica s mladima o javnim i društvenim sadržajima te prostorima javnog karaktera u Bloku Badel. Na radionici je sudjelovalo 30-ak studenata diplomskog studija kao i netom diplomiranih s Filozofskog, Arhitektonskog i Agronomskog fakulteta te Akademije likovnih umjetnosti i Akademije dramskih umjetnosti.
Interdisciplinarnu radionicu s mladima vodi dr.sc. Jana Vukić, Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koja radionicu i mentorira zajedno s predstavnicima URBACT lokalne grupe te Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.
Samom radnom dijelu prethodio je obilazak Blok Badel, 2. prosinca 2019., na kojem su se sudionici upoznali sa stanjem na lokaciji i u okolnom području.

Predstavljanje rezultata interdisciplinarne radionice s mladima, koja je jedna od aktivnosti u provedbi participacije u sklopu europskog projekta Urban Regeneration Mix, održat će se 13. prosinca 2019. godine s početkom u 16.00 h u prostoru ZgForum-a, Gajeva 27.
 

Aktivnosti