clanak False

Prva radionica EU projekta UP2030

18.05.2023.
Grad Zagreb, koordinator provedbe lokalnih aktivnosti EU projekta UP2030 i lokalni partner za provedbu, tvrtka Vesela motika d.o.o., dana 18. svibnja 2023. u ZgForumu (Gajeva 27, Zagreb) održali su prvu projektnu radionicu „UP2030: Predstavljanje projekta i analiza potreba”.

Radionici su prisustvovali zainteresirani predstavnici privatnog, javnog i akademskog sektora te zainteresirani građani. Na radionici je predstavljenja osnovna ideja projekta, a to je zajedničkim razvojem i primjenom znanstveno utemeljenih metoda i alata, usmjeriti gradove prema vrijednostima jednakosti, otpornosti, neutralnosti i održivosti.

U okviru svojih lokalnih aktivnosti, Grad Zagreb će se baviti temom približavanja klimatskoj neutralnosti primjenom „procesa zajedničkog dizajna” u unaprjeđenju sustava urbane prehrane, slijedom čega su na radionici predstavnici Grada Zagreba održali prezentacije u svrhu predstavljanja projekta UP2030 javnosti i plan provedbe lokalnih aktivnosti, a predstavnici tvrtke Vesela motika d.o.o. održali su tematsko predavanje „Utjecaj hrane na klimatske promjene“ sa interaktivnom sekcijom, otvorenom diskusijom i korisnim zaključcima.

Ova radionica bila je prva od četiri projektom predviđene radionice koje će u razmjenu znanja i iskustava uključiti predstavnike različitih interesnih skupina, s obzirom da je upravo uključenost građana – kao nositelja promjena u održivom postupanju i načinu života, ali i uključenost svih drugih relevantnih sektora - ključna sastavnica u svim tranzicijskim procesima pilot gradova uključenih u projekt UP2030.

Aktivnosti