clanak False

Sastanak predstavnika Mreže za održivu urbanu mobilnosti CIVINET

07.11.2022.
Održan je sastanak ODRAZ-a kao Tajništva Mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje kao koordinatora Mreže s zamjenikom gradonačelnika Grada Zagreba g. Lukom Korlaetom kao predsjednikom Političkog odbora Mreže CIVINET.
Svrha sastanka je predstavljanje rezultata rada Mreže u 2022. godini kao i planova za buduću 2023. godinu. Od provedenih aktivnosti mogu se izdvojiti 9. skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE održana u ožujku u Zagrebu gdje je skup bio posvećen klimi u gradovima, u svibnju je održan sastanak svih europskih mreža CIVINET. Nadalje održani su tematski webinari na temu ˝Izazovi proširenja pješačkih zona u gradovima˝ i ˝Doprinos željeznice održivoj mobilnosti˝, studijsko putovanje u Prag, radionice i ljetne škole uz suradnju s raznim Sveučilištima kako bi se pružilo znanje studentima u planiranju prostora u urbanim sredinama te zakonskim i planskim ograničenjima. Razmjene znanja, iskustava i dobre prakse svih članova Mreže te redovito informiranje putem web stranice mreže redovite su aktivnosti.
Zamjenik Korlaet se zahvalio na iscrpnom izvještaju te je pohvalio dosadašnji rad Mreže kao i planirane buduće aktivnosti.

Aktivnosti