clanak False

Dodjela Stipendija za školsku/akademsku godinu 2020./2021. „Znanjem za Zagreb“

29.03.2021.
Usprkos nedaćama koje su zadesile Grad Zagreb u proteklom razdoblju, i za ovu školsku/akademsku godinu 2020./2021. osigurana su sredstva za dodjelu stipendija Grada Zagreba. Ove godine dodjela stipendija stipendistima Grada Zagreba nije se mogla održati na uobičajeni način odnosno uručenjem ugovora o stipendiji u Gradskoj skupštini već se ovaj značajan događaj odvija posredstvom digitalnih mreža čime na moderan i suvremen način pristupamo već tradicionalnim događajima.
Grad Zagreb davne školske godine 1992./1993. započeo je s dodjelom stipendija za izvrsnost te je tijekom godina, prepoznajući potrebe i potencijale mladih, razvijao različite vrste stipendija sukladno potrebama mladim.
U ovom trenutku, Grad Zagreb osigurava sredstva za 7 vrsta stipendija:
  1. Stipendiju za izvrsnost (3 kategorije – učenici, studenti, doktorandi)
  2. Stipendiju za deficitarna zanimanja (za potrebe obrtništva)
  3. Stipendiju za pripadnike romske nacionalne manjine (3 kategorije - učenici, studenti i poslijediplomandi)
  4. Stipendiju za nagrađene učenike srednjih škola na međunarodnim natjecanjima, 
  5. Stipendiju za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre/tehničare,
  6. Stipendiju za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa (3 kategorije - učenici, studenti i poslijediplomandi) i
  7. Stipendiju za učenike i studente s invaliditetom.  
   
U želji da javnost upoznamo s vrstama i uvjetima stipendija Grada Zagreba, izdana je i brošura u kojoj su na jednom mjestu objedinjeni podaci o svim stipendijama koje dodjeljuje Grad Zagreb. Predmetna brošura nalazi se na poveznici  https://www.zagreb.hr/userdocsimages/demografija/Ulaganje%20Grada%20Zagreba%20u%20mlade%20-%20dobit%20Zagreba%20i%20Hrvatske.pdf
 
Osiguravanjem stipendija stvaraju se preduvjeti za kvalitetnije odrastanje i obrazovanje mladih te zajedničkim naporima stvaramo suvremenu, tolerantnu i europski orijentiranu zajednicu mladih ljudi.
 
Ovim putem pozivamo sve stipendiste i zainteresirane da prate prijenos uživo 30. ožujka 2021. godine u 11,00 sati na YT kanalu Grada Zagreba i gradskim društvenim mrežama.