clanak False

Grad Zagreb ponovno finalist Europskog tjedna mobilnosti!

19.04.2017.

Od 16. do 22. rujna 2011., rekordnih 2268 europskih gradova službeno je sudjelovalo na desetom Europskom tjednu mobilnosti (ETM). Gradovi su pozivali svoje građane da sudjeluju u širokom nizu aktivnosti kojima se promiče održiva gradska mobilnost. Sve lokalne vlasti koje zadovoljavaju kriterije Europskog tjedna mobilnosti bile su pozvane da se kandidiraju za nagradu Europski tjedan mobilnosti 2011. ETM nagrađuje one gradove čije su kampanje ocijenjene najdjelotvornijima i najinovativnijima u smislu kvalitete aktivnosti vezanih uz godišnju temu i niz stalnih mjera koje se primjenjuju.
Pobjednika među tim gradovima bira stručni žiri koji je proučio 22 prijave i među njima ocijenio da su Bologna (Italija), Larnaka (Cipar) i Zagreb (Hrvatska) gradovi koji su najbolje organizirali sedmodnevnu kampanju i implementirali nove trajne mjere u području prometa i mobilnosti te tako zasluženo postali finalisti nagrade za 2011.
Ocjenjujući gradove, članovi žirija obratili su posebnu pažnju na uključenost  u pripreme i organizaciju ETM-a, integriranost glavne teme i aktivnosti u sklopu kampanje i sveobuhvatnost akcijskog plana s obzirom na događanja, individualne aktivnosti i provedbu stalnih mjera u transportu.
Grad pobjednik proglasit će povjerenici Potočnik i Kallas na svečanosti u briselskom Muzeju glazbenih instrumenata 5. ožujka 2012., u sklopu dvodnevne izobrazbe nacionalnih i lokalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti.