clanak False

Otvoren 41. Interliber

13.11.2018.
41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojemu će preko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstaviti raznolik izbor pisane riječi, danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Interliber nudi bogat izbor novih knjiga iz domaće i inozemne produkcije, brojna druženja i razgovore s književnicima, čitaonice i radionice te programe dodjela književnih nagrada i kvizova, aukcije starih knjiga, glazbene programe te mnogobrojne stručne susreta s nakladnicima, knjižarima i knjižničarima, okrugle stolove i panel-rasprave.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da su knjiga i pisana riječ ishodište svake kulture i da Grad Zagreb vodi brigu o poticanju kulture čitanja. S odlično organiziranom mrežom gradskih knjižnica i uz besplatan upis mladih, Grad Zagreb redovito daje potpore za izdavanje knjiga i časopisa, za književne festivale i sajmove, istaknuo je gradonačelnik. Dodao je da su vrata Velesajma svima širom otvorena te da su ulaz i parkiranje besplatni. Pozivam sve građane i zaljubljenike u knjigu da posjete Zagrebački velesajam i da pronađu pokoju lijepu i dobru knjigu za sebe i svoje bližnje.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma je naglasila da je Interliber najveća knjižna manifestacija u Hrvatskoj te da je ovaj sajam postao važna karika za slobodu izražavanja i dijalog između domaće i međunarodne književne scene. Istaknula je također da posjetitelje čeka bogati kulturno-zabavni program u više od 200 termina i na četiri lokacije: galerija Paviljona 5, pozornica u Paviljonu 6, Kongresni centar i otvoreni prostor sajma s glazbenim iznenađenjima.

41. Interliber se održava u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma do 18. studenog.

Gradske vijesti - 2018.