clanak False

Otvorene prijave za programe edukacija u sklopu kompenzacijskih mjera za korisnike mjere roditelj – odgojitelj

15.09.2022.
U sklopu novih kompenzacijskih mjera za korisnike mjere roditelj odgojitelj, uvažavajući činjenicu njihovog otežanog povratka na tržište rada, objavljene su prijave za programe edukacija i savjetovanja Postajem poduzetnik u organizaciji Plavog ureda i za obrazovne programe osposobljavanja ili usavršavanja Pučkog otvorenog učilišta
 
Program edukacije i savjetovanja Postajem poduzetnik financiran je od strane Grada Zagreba te je besplatan za sve polaznike. Sastoji se od informativne radionice, poduzetničkog edukativnog programa te individualnih mentoriranja polaznika jedan na jedan od strane djelatnika Plavog ureda. 
 
Više o samom programu i prijavama pronađite na https://plaviured.hr/program-postajem-poduzetnik
 
Korisnicima edukacije iz bogate ponude verificiranih programa osposobljavanja ili usavršavanja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Grad sufinancira cijenu jednog programa sa 70% ukupnog iznosa, a korisnici mjere plaćaju preostalih 30%. Učilište također organizira i besplatne informativne radionice na kojima će biti predstavljeni svi obrazovni programi kako bi se polaznicima olakšala odluka o izboru programa. 
 
Više o samom programu, uvjetima i prijavama pogledajte na https://www.pou.hr/novosti/novosti/za-korisnike-mjere-roditelj-odgojitelj
 
Uz proširenje kapaciteta gradskih vrtića, odnosno omogućavanje upisa u vrtić svoj djeci Grada Zagreba kao najvažnijoj kompenzacijskoj mjeri, Grad Zagreb donio je četiri nove mjere usmjerene ka osposobljavanju korisnika/ca mjere roditelj - odgojitelj za uključivanje u tržište rada (zagreb.hr/zamjenica-gradonacelnika-danijela-dolenec-predstav/181034).

Informacije možete dobiti i u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom na broj telefona 01/6100-312, svaki radni dan od 9 do 15 sati . 

Gradske vijesti - 2022.