clanak False

Otvoreni sajmovi Dani lova i ribolova i Hrane i dobrog življenja

18.10.2018.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić danas su na Zagrebačkome velesajmu otvorili sajmove Hrane i dobrog življenja i Dani lova i ribolova što se održavaju do nedjelje, 21. listopada.

Više od 250 izlagača na Sajmu hrane i dobrog življenja za posjetitelje organizira stručne skupove i konferencije o aktualnostima važnim za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a na Danima lova i ribolova mnogobrojne edukacije i stručna savjetovanja o trendovima i zakonskim odredbama u lovstvu i ribolovu.

Osim predstavljanja svojih proizvoda, objedinjeni sajmovi su jedinstvena prilika da hrvatski proizvođači razmjene iskustva sa svjetskim proizvođačima na zajedničku korist jer Hrvatska ima veliki potencijal za proizvodnju i brendiranje prehrambenih proizvoda. Postoji ogroman potencijal i za razvoj vrhunskog sportskog lova i ribolova što ga tek u cijelosti trebamo realizirati, istaknula je zamjenica Majić te je pozvala sve Zagrepčanke i Zagrepčane da se pridruže izlagačima i stručnjacima na Zagrebačkome velesajmu te da nikako ne propuste jesenske sajmove.

Imamo veliku perspektivu za razvoj ekološke poljoprivrede, posjedujemo više od 100 000 hektara obradivog zemljišta za ekološki uzgoj, a nekoliko tisuća naših proizvođača može konkurirati na hrvatskome i pogotovo na europskome tržištu. Vlada je donijela niz zakona kojima se regulira lov i ribolov, a uskoro očekujemo i nove zakone za morsko i slatkovodno ribarstvo, rekao je ministar Tolušić.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić je objasnila da Sajam hrane i dobrog življenja, osim izložbenog dijela, nudi niz predavanja, radionica, seminara, prezentacija i drugih edukativnih sadržaja. Istaknula je da se ovim sajmovima želi podignuti svijest o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva te da se Hrvatsku želi promovirati kao destinaciju vrhunskog lova i ribolova radi bržeg razvoja kontinentalnog turizma.

Sajmovi su otvoreni svaki dan od 10:00 do 20:00 sati, u nedjelju od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Gradske vijesti - 2018.