clanak False

Posjet delegacije Republike Crne Gore Savjetovalištu za dojenje i baby handling u Domu zdravlja Zagreb - Zapad

05.05.2022.
Ured UNICEF-a za Hrvatsku organizirao je dvodnevni studijski posjet delegacije Republike Crne Gore s ciljem upoznavanja hrvatskih dobrih praksi u provođenju programa promicanja dojenja u rodilištima, u jedinicama intenzivnog neonatalnog liječenja i njege, u domovima zdravlja (savjetovališta za dojenje) te dobre prakse povezane s procesom osnivanja Banke humanog mlijeka u RH i ulozi koju Banka ima.
 
Delegaciju su činili predstavnici različitih institucija; pomoćnica ministra zdravstva dr. Slađana Ćorić sa savjetnikom, predstavnice Skupštine Republike Crne Gore, ravnateljica i liječnici iz Rodilišta i Jedinice intenzivnog neonatalnog liječenja i njege Kliničkog centra Podgorica te predstavnica Ureda UNICEF-a u Crnoj Gori.
 
Delegacija se tijekom svog posjeta Zagrebu sastala s predstavnicima Ministarstva zdravstva, posjetila Kliniku za ženske bolesti i porode te su posjetili Banku humanog mlijeka KBC-a Zagreb.
 
Ponosni smo što je cijenjena delegacija Republike Crne Gore izrazila želju za posjetom Savjetovalištu za dojenje i baby handling u Domu zdravlja Zagreb - Zapad, Pr. baruna Filipovića 11 te što smo imali priliku razmijeniti dragocjena iskustva.
 
Na sastanku su naši uvaženi gosti imali priliku čuti više o radu naših savjetovališta. Također, Predsjednica Koordinacijskog Odbora Grada Zagreba za „Grad Zagreb – prijatelj dojenja“, dr. sc. Mirela Šentija Knežević prikazala je aktivnosti Grada Zagreba i onog što Grad Zagreb, kao primjer dobre prakse, u kontinuitetu od 2015. godine, od donošenja prvog Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici, čini za promicanje i unapređenje dojenja, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja djece.

 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja