clanak False

Predstavljene inovacije na 3. Startup Factory programu

09.10.2018.
U Zagrebačkome inovacijskom centru (ZICER) na Velesajmu danas je svoje poslovne ideje predstavilo 18 zagrebačkih startup timova na 3. Startup Factory programu. Riječ je o prvome javnofinanciranome pretakceleracijskom programu na području Zagreba kojega su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER radi razvoja startup poduzetništva.

Grad Zagreb je prepoznao važnost poduzetništva, inovativnih proizvoda i startup modela poslovanja. Osnivanjem ZICER-a stvorili smo prostor za mlade poduzetnike i njihove ideje u pretakceleracijskoj fazi – dok se poslovni plan još stvara i oblikuje. Osim što smo osigurali infrastrukturu, pomažemo i konkretnim sredstvima koja ne ulaze u vlasničku strukturu tvrtke. Ove smo godine kombinirali Startup Factory program sa sadržajem Zagreb Connecta, što startup timovima omogućuje da svoje inovacije predstave javnosti i mogućim ulagačima, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Direktor ZICER-a Frane Šesnić je objasnio da ovaj program startupovima pomaže u razvoju poslovnih ideja, olakšava im poslovanje i širenje inovacija na postojećim i novim tržištima. Ideja je da od prijavljenih timova napravimo tvrtke koje će nad svojim inovacijama zadržavati intelektualna prava. Naš program im pomaže da se njihova ideja realizira i da postane tržišno održiva. Pružamo im edukacijske i mentorske usluge, pomažemo im u promoviranju te infrastrukturno, a najbolje timove financijske podržavamo, rekao je direktor Šesnić.

Ove se godine prijavilo preko 50 timova za Startup Factory, a 18 ih je izabrano da danas predstave svoje ideje radi ulaska u uži krug kandidata za glavnu nagradu na Startup konferenciji Zagreb Connect što će se održati 5. prosinca i na kojoj će 5 najboljih Startup Factory timova osvojiti po 160 000 kuna bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta još 60 000 kuna.

Gradske vijesti - 2018.