clanak False

Predstavljeno 51. Šokačko sijelo

25.01.2018.
Na Trgu bana Jelačića danas je građanima i gostima Zagreba predstavljena tradicijska kulturna manifestacija 51. Šokačko sijelo, koja će se od 3. do 13. veljače održati u Županji pod nazivom Lipo ti se Šokica opravlja. Uz pjesmu, ples i bogate slavonske nošnje, na glavnom gradskom trgu bilo je mnoštvo domaćih proizvoda, od kulena i rakije do meda.
 
Gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević tom je prigodom zahvalio gradonačelniku Grada Zagreba što je omogućio da manifestaciju predstave na glavnom zagrebačkom trgu jer im to, kako je istaknuo, puno znači te pozvao sve da dođu u Županju,  zabave se i upoznaju s njihovim običajima i baštinom na 51. Šokačkom sijelu.
 
Šokačko sijelo je tradicija naše Slavonije ali i tradicija Zagreba i Hrvatske, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da je ovaj kultni plac zajednički plac gdje su svi dobrodošli.
 
Sav trud Županjaca u očuvanju neprocjenjive kulturne baštine Šokaca sažeta je u ovoj tradicijskoj kulturnoj manifestaciji koja prikazuje pokladne običaje, izvorne folklorne sadržaje i svakodnevne običaje. 

Gradske vijesti - 2018.