clanak False

Prijem predstavnika Hrvatske udruge za bolesti štitnjače

16.10.2018.
U povodu humanitarnog koncerta Zagrebačke filharmonije i četiri dive – Radojke Šverko, Marije Husar Rimac, Ivane Husar Mlinac i Martine Tomčić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Udruge za bolesti štitnjače predvođene predsjednicom Vericom Mešić, organizatore koncerta te dive Radojku Šverko i sestre Husar.

Koncert će se održati 19. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a organizira ga Hrvatska udruge za bolesti štitnjače u suradnji s Hrvatskim društvom za štitnjaču te s podrškom Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre Milosrdnice, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednice RH i Ministarstva zdravstva.

Zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi na potpori, predsjednica Mešić je istaknula da  gradonačelnik kontinuirano, već jedanaest godina pomaže rad njihove udrugu i da zajedno s oboljelima podiže svijest o opasnostima bolesti štitnjače. Pozivam sugrađane na koncert da uz poruke zajedništva i ljubavi oboljelima pruže podršku, rekla je predsjednica te je dodala da u Hrvatskoj svaka treća osoba ima problema sa štitnjačom. Važno je podignuti svijest i na vrijeme otkriti bolest kako bi ju stavili pod kontrolu.

Dive su istaknule da su pripreme za koncert koji će se održati pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog u tijeku te da im je izuzetno drago da svojim nastupom mogu pridonijeti humanitarnoj udruzi za oboljele od štitnjače. Pozvavši sugrađane da se odazovu u što većem broju, naglasile su da će repertoar biti šarolik – od solo točaka do dueta i kvarteta.
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.