clanak False

Sastanak s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova Grada Zagreba

30.09.2022.

Predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, predvođeni pročelnikom Ureda, Lukom Jurošem, u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održali su sastanak s ravnateljicama i ravnateljima zagrebačkih srednjih škola i učeničkih domova.

Uz aktualnosti u novoj školskoj godini, pročelnik Juroš ravnateljima je predstavio strateške prioritete i projekte Grada Zagreba na području srednjoškolskog obrazovanja – počevši od ulaganja u infrastrukturu, opremu, tekuće i investicijsko održavanje škola, do podizanja kapaciteta za pripremu i provedbu programa i projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije.

Želja nam je i namjera dodatno ojačati i unaprijediti suradnju s vama – mapirati potrebe, a potom sustavno, planski i strateški pristupiti realizaciji projekata, kako izgradnje i dogradnje škola, tako i održavanja, opremanja i modernizacije“, istaknuo je pročelnik Juroš. „Potencijali fondova Europske unije za proširenjem kapaciteta i unapređenjem kvalitete sustava odgoja i obrazovanja ogromni su i naša je namjera iskoristiti ih, ali i snažnije se angažirati u pomoći vama da ih iskoristite u punom opsegu“, dodao je.

U novoj školskoj godini započinje provedba građanskog odgoja i obrazovanja u vidu fakultativnog predmeta Škola i zajednica te izvannastavne aktivnosti Zajednica aktivnih građana. Pročelnik Juroš pozdravio je uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u srednje škole, zahvalio školama na angažmanu, te istaknuo građanski odgoj i obrazovanje kao zalog kvalitetnijem i inkluzivnijem obrazovanju i društvu.

Ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova istaknuli su izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu te su dogovorene aktivnosti za njihovo rješavanje u sljedećem periodu.

Sudionici su na kraju zahvalili ravnatelju Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zlatku Stiću, na domaćinstvu sastanka te zagrebačkom ogranku Udruge srednjoškolskih ravnatelja na njegovoj organizaciji. Također, pročelniku Jurošu i suradnicima zahvalili su na dosad pruženoj podršci i pomoći.


Gradske vijesti - 2022.