clanak False

Studenti arhitekture s IIT-a u posjeti ZgForumu te Gradu Zagrebu!

17.10.2019.

U sklopu studijskog putovanja, od 16. do 22. listopada 2019. godine, pod vodstvom prof. Vedrana Mimice s IIT College of Arhitecture iz Chicaga studenti arhitekture u posjeti su Gradu Zagrebu, a njihov domaćin je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Studenti su polaznici projektno-istraživačkog studija New New Zagreb pod mentorstvom prof. Vedrana Mimice koji se bavi prostorom Zagrebačkog velesajma.

U šest dana svog studijskog posjeta studenti će na samoj lokaciji imati višednevnu radionicu na kojoj će s predstavnicima Grada, Zagrebačkog velesajma d.o.o. te relevantnim stručnjacima iz područja arhitekture i urbanizma raditi na razvoju svojih idejnih rješenja.

Na početku studijskog boravka studentima je danas, 17. listopada 2019., u ZgForumu predstavljen Grad Zagreb, dan je uvid u postojeće prostorne informacije i istraživanje koje će im biti stavljene na raspolaganje, te je predstavljen strateški gradski projekt Zagrebački velesajam s posebnim naglaskom na njegovu povijest, kulturnu baštinu i značenje za grad.

Nakon dobrodošlice upućene od strane pročelnice Sanje Jerković i koordinatora Bojana Linardića te uvodnih informacija, sudionici su se uputili u terensko razgledavanje prostora samog Zagrebačkog velesajma nakon čega je održan prvi dio radionice.
 

Aktivnosti