clanak False

U palači Dverce uručene Stipendije Grada Zagreba učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

13.04.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u društvu Mirze Šabića, predsjednika Obrtničke komore Zagreb i Antuna Trojnara, predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba na svečanosti u palači Dverce učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu uručio ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2017./2018.

Hvala vam što odabirom ovih zanimanja doprinosite očuvanju tradicije zagrebačkog i hrvatskog obrtništva, rekao je gradonačelnik Bandić te je izrazio nadu da će se sljedeće školske godine za stipendije prijaviti još više učenika.

Stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja se dodjeljuju 15. godinu zaredom, a Grad Zagreb je dosad stipendirao 1 573 učenika u iznosu od oko 52 milijuna kuna. U tekućoj školskoj godini pravo na stipendije je ostvarilo 207 učenika, od čega su 101-nomu učeniku prvih razreda danas uručeni ugovori, a u proračunu je za tu svrhu izdvojeno oko dva milijuna kuna.
U prvome razredu mjesečni iznos stipendije je 1000, u drugome 1 300, a u trećem 1 600 kuna.

Grad Zagreb kao središte razvoja obrta, maloga i srednjeg poduzetništva, raznovrsnim programima kontinuirano stimulira mlade da upišu strukovne obrazovne programe u obrtničkim zanimanjima za kojima u Zagrebu postoji potražnja i koja su gospodarski perspektivna. 

 

Gradske vijesti - 2018.