clanak False

1. županijsko natjecanje orača Grada Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 1. županijsko natjecanje orača Grada Zagreba u Kupinečkom Kraljevcu, naglasivši da Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u zadnjih deset godina subvencijama podupire i potiče obrađivanje zemljišta.

28.05.2011.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 1. županijsko natjecanje orača Grada Zagreba u Kupinečkom Kraljevcu, izrazivši zadovoljstvo što Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u zadnjih deset godina subvencijama podupire i potiče obrađivanje zemljišta.

Kako se čulo, natjecanje se održava u organizaciji Udruge orača Grada Zagreba, Hrvatske poljoprivredne komore-Područnog odjela Grada Zagreba, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Gradskom četvrti Brezovica, Vijećem mjesnog odbora Kupinečki Kraljevec i OPG-om Radičević Ivica, a dva prvoplasirana natjecatelja stječu pravo sudjelovanja na 9. državnom natjecanju orača Republike Hrvatske, koje će se održati 3. rujna ove godine u Karlovcu.

Zahvalivši se na svesrdnoj podršci Zagreba, tajnik Udruge orača Grada Zagreba Dario Padro najavio je Svjetsko natjecanje orača, koje će se održati u Hrvatskoj.


Prije Županijskog natjecanja orača, gradonačelnik Bandić obišao je i obiteljsko gospodarstvo Herceg u naselju Horvati, koje se bavi uzgojem jabuka i jagoda


Gradske vijesti - 2011.