clanak False

10. rođendan Skloništa za životinje

U Dumovcu, gradskom skloništu za nezbrinute životinje u protekloj su godini primljena 572 psa od kojih je udomljeno 551, primljeno je 169 mačaka, udomljeno 59. Bilo je 1368 raznih intervencija vezanih uz spašavanje i hvatanje životinja...
28.01.2011.


U Dumovcu, gradskom skloništu za nezbrinute životinje u protekloj su godini primljena 572 psa od kojih je udomljeno 551, primljeno je 169 mačaka, udomljeno 59. Bilo je 1368 raznih intervencija vezanih uz spašavanje i hvatanje životinja: 796 pasa, 385 mačaka, 63 vrane, 32 zmije, 24 sove, 12 srna, 10 šišmiša, pet kuna, dva konja, a u jednoj garaži u Zapruđu pronađena je i jedna vidra. Tijekom istog perioda, obavljena su i 742 nadzora udomljenja.

Čulo se to na današnjoj svečanosti u Dumovcu u povodu 10. obljetnice rada, a Infuzomat, najljepši dar, djelatnici su dobili od gradonačelnika Milana Bandića. Riječ je o uređaju za ispravno doziranje infuzije, kupljenom sredstvima prikupljenim u akciji Udomljavanje je fora.

Prije rezanja rođendanske torte, na kratkom predstavljanju djelatnosti, osim ravnateljice Davorke Maljković koja je, uz već navedene brojke, rekla i to da u Skloništu radi 18 djelantika od kojih pet hvatača, dvije osobe zadužene za udomljavanje i eukaciju, voditeljica skloništa, dva veterinara, osoba zadužena za nadzor udomljavanja i sedam timaritelja, prisutnima se obratio i pročelnik za poljoprivredu Emil Tuk. Spomenuo je brojne akcije koje Ured redovito provodi za dobrobit životinja, a jedna od njih je i Udomljavanje je fora koja se održava nekoliko puta godišnje i koja polučuje odlične rezultate. Po svim pokazateljima, Dumovec je, zaključio je, najbolje skonište takve vrste u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će se do ljeta riješiti imovinsko pravna pitanja s državom u vezi sa zemljištem za groblje kućnih ljubimaca. Na 2,5 ha naći će se mjesta i za sve druge sadržaje neophodne Gradskom skloništu, ali i za Udruge koje se bave zbrinjavanjem životinja.

Na 10. rođendanu Dumovca bili su i predstavnici Prijatelja Životinja, Noine Arke, te gradskih ureda, zavoda i službi.

Više o skloništu na http://www.azilzagreb.com/


Gradske vijesti - 2011.