clanak False

14. i 15.10. na Trgu bana Jelačića: ZeGe Vege festival

Više od 50 izlagača - proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša - u petak i subotu izlažu na Trgu bana Jelačića. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.
14.10.2011.


Uz lepezu promotivnih i edukativnih sadržaja, četvrtu godinu zaredom, na Trgu bana Jelačića održava se ZeGeVege festival održivog življenja koji je već prvi dan privukao značajan broj posjetitelja. Kao pokrovitelj, Festival je danas obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazavši da mu je drago što je iz godine u godinu sve više poklonika zdravog i održivog življenja, a posebno se zahvalio Udruzi Prijatelji životinja koji su svojim entuzijazmom i znanjem uspjeli da Festival po svojoj jedinstvenoj ponudi postaje prepoznatljiv putokaz prema održivom načinu življenja. Cilj Festivala je, čulo se, pomoći građanima da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša, ugrožavanja životinja i dobrobit drugih ljudi.

Naglasivši da je Festival do sada posjetilo više od 35.000 ljudi, Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja zahvalio je Gradu i Gradonačelniku na podršci i pokroviteljstvu te pozvao sugrađane da dođu na glavni gradski trg i uživaju u bogatoj ponudi više od 50 izlagača -  proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti u petak do 22 sata, a u subotu do 15 sati.


Gradske vijesti - 2011.