clanak False

33. izložba gljiva u Studentskom centru

 

Preko 200 vrsta gljiva na 33. izložbi gljiva u Zagrebu, koju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

07.10.2011.


Danas je u galeriji Studentskog centra gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio tradicionalnu 33. izložbu gljiva Gljivarskog društva Kamilo Blagaić, u suorganizaciji Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Zagrebačke gradske uprave.

Izloženo je preko 200 vrsta jestivih, nejestivih, uvjetno jestivih i otrovnih gljiva, koje su precizno opisane i uvrštene u odgovarajuću kategoriju.

Prema riječima predsjednika Gljivarskog društva Mladena Strižaka, zbog velike suše koja je zatekla Zagreb i okolicu ove godine, gljive su većinom ubrane u Gorskom kotaru, Zagorju te na otocima.

Izložene gljive brali su uglavnom studenti Agronomskog fakulteta, pod vodstvom profesora i osnivača društva dr. Romana Božca, koji je naglasio da se, od osnutka Društva, broj trovanja gljivama u Zagrebu smanjio s godišnje 200-300 osoba na svega nekoliko, ponajviše zahvaljujući dobroj informiranosti građana.

Kao i prijašnjih godina, tijekom trajanja izložbe, koja je otvorena do nedjelje 9. listopada, posjetitelji mogu donijeti i ubrane gljive, da bi im se odredila vrsta i kojoj kategoriji pripadaju.


Gradske vijesti - 2011.