clanak False

4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

05.10.2018.
Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Milan Bandić i pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum, otvorili su 4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji će se održavati do nedjelje, 7. listopada, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba.

Istaknuvši da na Sajmu sudjeluje ukupno 100 izlagača iz svih hrvatskih županija, od kojih je 19  s područja Grada Zagreba, gradonačelnik Bandić pozvao je sve sugrađane koji nemaju vremena praviti vlastitu zimnicu, da posjete Jelačićev trg i opskrbe se za nadolazeće hladne dane kvalitetnim domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske.

Cilj manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim hrvatskim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište. Kako se čulo, u naredna tri dana mogu se kušati i kupiti proizvodi domaćih proizvođača te autohtoni proizvodi kao što su pekmezi, džemovi, ukiseljeno voće i povrće, med, suhomesnati proizvodi i mnogi drugi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u RH i EU.

Gradske vijesti - 2018.