clanak False

41 novi slučaj zaraze u posljednja 24 sata

13.08.2020.
U posljednja 24 sata Zagreb bilježi 41 novooboljelu osobu pozitivnu na Covid 19, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba u Gradskoj upravi. Jučer je ukupno obavljeno 391 testiranje, dok su mjere samoizolacije izrečene za 136 osoba, istaknula je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić, te dodala da je od ukupnog broja novozaraženih njih 24 povezano sa dolascima s godišnjeg odmora, 11 su kontakti prethodno oboljelih i za četvero je negativna epidemiološka anamneza, odnosno dva slučaja su još u epidemiološkoj obradi.

Ukupan broj oboljelih od početka epidemije u gradu Zagrebu je 1387, dok je broj preminulih 23, te se na sreću taj broj ne mijenja posljednjih 16 dana, istaknula je na konferenciji zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da su redari tijekom jučerašnjeg dana prikupili 92 tone građevinskog otpada sa 63 lokacije.

Gradske vijesti - 2020.