clanak False

Alkari kod gradonačelnika ususret 296 Alki

Već tradicionalno, uoči ljeta i ususret Sinjskoj Alki, gradonačelnik Milan Bandić primio je, u zgradi gradske uprave, izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj: predsjednika Stipu Jukića, alkarskog vojvodu i člana Upravnog odbora Antu Vučića, zamjenika predsjednika Dinka Bošnjaka i alkarskog arambašu Ivu Vukasovića
15.06.2011.

Već tradicionalno, uoči ljeta i ususret Sinjskoj Alki, gradonačelnik Milan Bandić primio je, u zgradi gradske uprave, izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj: predsjednika Stipu Jukića, alkarskog vojvodu i člana Upravnog odbora Antu Vučića, zamjenika predsjednika Dinka Bošnjaka i alkarskog arambašu Ivu Vukasovića. 

Gosti su gradonačelnika i njegove suradnike upoznali s pripremama za 296. Alku koja će se održati 7. kolovoza, a na kojoj, kao osvjedočenog prijatelja očekuju i zagrebačkoga gradonačelnika. 

Tema susreta bila je i aktualna izgradnja Alkarskih dvora koji će, u konačnici, postati turističkom i poslovnom zonom toga kraja. Kako se čulo, dovršen je građevinski dio muzejskog prostora, prizemlja s dvije podzemne etaže. Već je u funkciji Galerija Sikirica, a osim Muzeja Alke, predviđena je i posebna galerija za povremene prigodne izložbe. U prizemlju su, izvijestili su Alkari, komercijalni i uredi za Alkarsko drutšvo. 

Na susretu u gradskoj upravi bili su i pročelnik za financije Slavko KOjić, pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, zamjenk pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Boško Lozica i voditelj Ureda za branitelje Miodrag Demo.


Gradske vijesti - 2011.