clanak False

Apel gradonačelnika u povodu početka školske godine

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Milan Bandić zagrebačkim školarcima upućuje dobre želje za uspješno školovanje, te i ove godine apelira da budu oprezni na putu do škola. Istodobno moli vozače da budu pažljivi u prometu kako bi se izbjegle nesreće i sačuvali dragocjeni životi.
01.09.2011.


U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Milan Bandić zagrebačkim školarcima upućuje dobre želje za uspješno školovanje, te i ove godine apelira da budu oprezni na putu do škola. Istodobno moli vozače da budu pažljivi u prometu kako bi se izbjegle nesreće i sačuvali dragocjeni životi:

Drage učenice i učenici, dragi školarci!

Nakon vrućeg ljeta tijekom kojega ste se dobro odmorili i zabavili, pred vama je nova školska godina – uzbudljiva, izazovna i zanimljiva. Vaša mladost, otvorenost i radoznalost pomoći će vam da, uz nesebičan trud vaših učitelja nastavnika i profesora steknete nova znanja koja će vam trebati na putu sretnog i bezbrižnog odrastanja i koja će vam biti putokaz u izboru vašega životnog puta.

Zajedno s vašim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima i mi u Gradu trudit ćemo se, kao i dosad, da škola i školska godina budu poticajne i zanimljive, da i u slobodno vrijeme imate što više mogućnosti razvijati svoju kreativnost kroz igru, druženje, sport i zabavu. Jer vi ste budućnost i šansa ovoga grada i ove zemlje, a vaša dobrobit i stvaranje uvjeta za razvoj svih vaših talenata i mogućnosti, naša je trajna zadaća – pa i u vrijeme kada imamo manje, kad je kriza, kada mnoge obitelji žive teško i kada, baš zato, trebamo još više zajedništva i solidarnosti.

Sve vas, drage učenice i učenici, a posebno vas prvašiće kojima je ovo početak jednog lijepog razdoblja molim da budete oprezni u prometu. Budite pažljivi na križanjima, koristite pješačke prijelaze, ne žurite...

A vozačima apel da budu još oprezniji, da smanje brzinu jer nam se na gradskim ulicama pridružuje 103.614 učenika, od kojih 64.614 osnovaca. Prvo školsko zvono pozvati će i 7311 prvašića, uzbuđenih, razigranih i veselih, koji zaslužuju našu posebnu pažnju i brigu.

I ono što uvijek naglašavam: premala smo zemlja da bismo si mogli dopustiti da naša mladost, puni stranice crnih kronika. Zato skinimo nogu s papučice gasa i omogućimo našoj djeci uvjete za radost, bezbrižno školovanje i budućnost.

I na kraju, dragi školarci, želim vam mnogo uspjeha u učenju, mnogo sreće, radosti i zadovoljstva. Želim vam da na ovom izazovnom putu otkrijete nove mogućnosti, realizirate svoje talente, stvorite temelje za ostvarenje svojih snova i budućnosti kakvu želite.



Vaš gradonačelnik
Milan Bandić


Gradske vijesti - 2011.