clanak False

Austrijski i njemački novinari kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je jutros ugledne predstavnike austrijskih i njemačkih turističkih medija u povodu slalomske utrke Snow Queen Trophy koju ocjenjuju vrhunskim sportskim, ali i turističkim događajem.

05.01.2011.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima, primila je jutros u zgradi Gradske uprave ugledne predstavnike austrijskih i njemačkih turističkih medija koji borave u Zagrebu u povodu slalomske utrke Snow Queen Trophy koju ocjenjuju vrhunskim sportskim, ali i turističkim događajem.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu, J. P. Vukičević je naglasila da je sljemenska utrka najbolji pokazatelj nastojanja ove gradske vlasti koja sustavno pokušava spojiti iskustvo i znanje s vrhunskim rezultatima. Prošle je godine utrku pratilo 300 milijuna gledatelja diljem svijeta, što je najbolja promocija Sljemena, Zagreba i Hrvatske.

U ležernom razgovoru, novinare je zanimala financijska konstrukcija Utrke vrijedne 23,5 milijuna kuna, a koju, pojasnila je zamjenica Pavičić Vukičević, najvećim djelom (76,5%) pokrivaju spoznori.

Pomoćnik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Boško Lozica, gostima je, među ostalim, spomenuo da u Zagrebu djeluje 850 sportskih klubova i 66 saveza te da rezultati zagrebačkog sporta predstavljaju 2/3 uspjeha cjelokupnog hrvatskog sporta. Od važnijih priredbi, osim ženskog i muškog slaloma Snow Queen Trophy, izdvojio je teniski turnir PBZ Zagreb indoors, Hanžekovićev memorijal i Zagrebački maraton. Prošle godine Zagreb je bio domaćinom EP u vaterpolu, a za sljedeću godinu je najavio EP u kajaku i Svjetsko prvenstvo u sklizanju.


Gradske vijesti - 2011.