clanak False

Bivše radnice Kamenskog kod gradonačelnika

Nakon posjeta gradonačelnika Milana Bandića radnicama Kamenskog prije nekoliko mjeseci, u vrijeme njihova štrajka kojim su ukazivale na svoje teško socijalno stanje i nastojale sačuvati radna mjesta, danas su predstavnice, sada već bivših radnica Kamenskog, posjetile gradonačelnika u sjedištu Gradske uprave...

01.03.2011.

Nakon posjeta gradonačelnika Milana Bandića radnicama Kamenskog prije nekoliko mjeseci, u vrijeme njihova štrajka kojim su ukazivale na svoje teško socijalno stanje i nastojale sačuvati radna mjesta, danas su predstavnice, sada već bivših radnica Kamenskog, posjetile gradonačelnika u sjedištu Gradske uprave na Radićevom trgu.

Predstavnice radnica, gospođe Danica Radošević, Mara Zovko i Maja Radanović, informirale su gradonačelnika i njegove suradnike o sadašnjoj, još težoj situaciji njih i njihovih kolegica. Upoznale su ga, također, i s peticijom koju su poslale Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a u kojoj izražavaju nezadovoljstvo i protestiraju protiv odluke Skupštine o dodjeli ovogodišnje nagrade Zagrepčanka godine.

Gradonačelnik ih je informirao o proceduri donošenja odluke o tom gradskom priznanju i konstatirao da je, pravno gledajući, prava adresa za ovaj razgovor Gradska skupština, odnosno, njezino čelništvo i gradski zastupnici. Gradonačelnikove gošće najavile su još jedan pokušaj - pismo kojim će se ponovno obratiti Gradskoj skupštini, ali i cjelokupnoj javnosti, u cilju ispravljanja odluke o dodjeli nagrade Zagrepčanka godine njihovoj kolegici gospođi Đurđi Krnjak koju, bez obzira na namjere predlagača, drže pogrešnom i nepravednom.

Gradonačelnik Bandić naglasio je, također, da im svi resursi Grada, kada je u pitanju pomoć najugroženijima, stoje na raspolaganju, kroz mjerodavne gradske urede: za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, odnosno, za zdravstvo i branitelje.

Današnjem susretu u Gradskoj upravi, osim gradonačelnika i njegove zamjenice Jelene Pavičić Vukičević, nazočili su i pročelnici spomenutih ureda, Višnja Fortuna i dr. Zvonimir Šostar.


Gradske vijesti - 2011.