clanak False

Dani cvijeća

Na Trgu kralja Tomislava, gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio manifestaciju Dani cvijeća, koja je započela 13. travnja, a trajat će do 10. svibnja.
22.04.2011.


Ovakve manifestacije dobar su pokazatelj suradnje i zajedništva Zagreba i Zagrebačke županije koja je nužna jer, bez prstena, Zagreb ne bi bio to što je, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem simboličnom otvorenju Dana cvijeća na Tomislavovu trgu.

Kako se čulo, manifestacija se održava već sedmi put, a ove godine udruge Ljubičica i Zagrebački vrtlari iz Zagreba i Udruga Maćuhica izlažu cvijeće na osam frekventnih lokacija u gradu: okretište tramvaja Črnomerec, Dubrava i Savski most, Trg Francuske Republike, u Ulici B. Magovca i u Aveniji Dubrovnik te na Sveticama i Tomislavovu trgu.

Dani cvijeća započeli su 13. travnja, a građani će u njemu moći uživati, kupiti ga po povoljnijim cijenama i naučiti nešto o njegovom uzgoju do 10. svibnja.

Otvorenju Dana cvijeća prisustvovali su i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, zamjenica pročelnika GU za poljoprivredu i šumarstvo Biserka Petošić, te voditeljica Odsjeka za ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Matašin.


Gradske vijesti - 2011.